STA OP TEGEN KOLONIALISME, APARTHEID EN MILITAIRE ONDERDRUKKING – SOLIDARITEIT VOOR PALESTINA

We roepen alle progressieve, antiracistische, antifascistische en antikolonialistische groeperingen en individuen op om zich op zondag 16 mei om 14.00 uur op de Grote Markt in Groningen te voegen om solidariteit te tonen met de bevolking van Palestina, en met alle andere mensen die lijden onder imperialistische agressie en kolonialistisch geweld.
Samen eisen we een einde aan de etnische zuivering van Palestina! Een einde aan de steun van de Israëlische apartheid door westerse regeringen!

FreePalestine!

Het apartheidsregime van Israël heeft de afgelopen weken het geweld tegen de Palestijnse bevolking opgevoerd. Luchtaanvallen op Gaza hebben in slechts twee dagen tijd meer dan 50 Palestijnen gedood, onder wie 19 kinderen. Enkele dagen eerder heeft Israël zonder waarschuwing de biddende Palestijnen aangevallen in de Al Aqsa-moskee om de weg vrij te maken voor een demonstratie onder leiding van ultra-nationalistische Israëlische kolonisten. Alleen al bij deze aanvallen raakten 300 gewonden, en dit alles in de maand Ramadan, de heiligste tijd van het jaar in de islam.
Op 22 april marcheerden ultranationalistische zionisten door de Oude Stad in Oost-Jeruzalem en reciteerden leuzen als “dood aan Arabieren” en “moge je dorp verbranden”, wat leidde tot geweld van rechtse bendes tegen Palestijnse mensen. Bovendien zijn de brute uitzettingen van Palestijnse families in de bezette oost-Jeruzalemse wijk Sheik-Jarrah een voortzetting van het programma van etnische zuivering en gedwongen verdrijving van Palestijnen uit hun eigen land, dat begon met de Nakba in 1948. Een datum die zaterdag wordt herdacht.
In ons eigen land weigeren de media, de regering en veel andere reguliere politieke partijen de onmenselijke behandeling van Palestijnen en de voortdurende bezetting van hun land en huizen te veroordelen.

Laten we de straat op gaan in Groningen en eisen dat er een einde komt aan Apartheid en de veroordeling eisen van de staat Israël vanwege zijn onderdrukking van het volk van Palestina. Geen wapens meer naar Israël. Voer nu sancties in. Boycot de apartheidseconomie!

Organisatie en/of Support: Obed Brinkman, Internationale Socialisten Groningen, Groningen Feminist
Network, Women’s March Groningen, Bij1 Groningen, Decolonize Groningen, Stichting
Groningen Jabalya, en vele anderen!  
De manifestatie is succesvol aangemeld bij de Gemeente Groningen en er
is geen bezwaar aangetekend.