Doneer: medische noodhulp is meer dan ooit hard nodig

Als u direct digitaal wilt overmaken gebruik dan de onderstaande QR code ( code in het bovenstaande plaatje is verlopen)  De stichting is door de belastingdienst erkend als ANBI. Dat betekent dat giften kunnen worden afgetrokken van de belasting. Als U een bewijs voor de belastingdienst wilt ontvangen vermeld dan uw adres als u geld overmaakt. Hier kunt u controleren dat wij als ANBI geregistreerd staan 

 

 

update van 12 mei

Met de ineenstorting van het ziekenhuissysteem in Gaza is primaire gezondheidszorg nu belangrijker dan ooit. Een groot deel van de druk zal worden gelegd op teams voor basiszorg zoals die van ons.
ONDERSTEUN PMRS om meer teams in Gaza op te richten om tegemoet te komen aan de behoeften van mensen in Gaza.

 

 

 

 

update van 9 mei

De Palestijnse Medical Relief Society  is ontzet dat we 7 maanden na de voortdurende genocide in Gaza nog steeds verklaringen moeten uitbrengen waarin de internationale gemeenschap wordt gevraagd elk mechanisme dat beschikbaar is onder het Internationale Humanistische Recht om de genocide te stoppen, het beleg te beëindigen en de aanvallen op de gezondheidszorg te beëindigen en onschuldige burgers.
De aanvallen op Rafah zouden volgens de Verenigde Staten een rode lijn moeten zijn en toch zijn de aanvallen op Rafah straffeloos doorgegaan.

Onze teams in Rafah zijn getroffen door de recente evacuatie orders en het voortgezette bombardement.
Gezondheidszorg blijft in verschillende vormen aangevallen worden en Palestijnen in Gaza wordt hun fundamentele mensenrecht van toegang tot gezondheidszorg ontzegd.

Tot nu toe weten we:
Al-Najjar Ziekenhuis is geëvacueerd. Verlaat het Emirati Ziekenhuis, dat maar enkele diensten levert waaronder  de enige kraamafdeling die nog over is. Het Al-Kuwaiti Ziekenhuis, is nu een medische post en geen volledig werkend ziekenhuis.
De meeste mensen zijn nu gedwongen om de oostkant van Rafah te verlaten. 3 medische posten van PMRS die uitgebreide primaire gezondheidszorg bieden, waaronder diensten voor de gezondheid van vrouwen en geestelijke gezondheidszorg, zijn gedwongen te evacueren.
Het Mawasi-gebied waarvan Israël beweert dat het een humanitaire zone is, is niet verbonden met diensten die nodig zijn om een intern verplaatste bevolking te huisvesten. Er is geen sanitair, elektriciteit, water of andere basisdiensten. Mensen in deze omstandigheden dwingen te leven gegeven  de context van 7 maanden  genocide is meer dan rampzalig voor de gezondheidszorg.

Dit is de  eerste genocide ooit die live gestreamd wordt op sociale media en toch blijft de wereld op een of andere manier stil. Meer dan 31.000 Palestijnen, vooral vrouwen, kinderen en ouderen, zijn afgeslacht. Meer dan 78.000 zijn gewond geraakt. Elke zorginstelling is op een of andere manier aangevallen en belemmerd. Meer dan 450 zorgmedewerkers zijn gedood op hun werkplek. Meer dan 200 zorgmedewerkers zijn ontvoerd, illegaal vastgehouden en gemarteld. Het belangrijkste toegangspunt voor de schaarse hulp die binnen mag, wordt nu belegerd. De onlangs geopende doorgang Eres heeft nauwelijks voorraden naar Gaza gebracht.

Gaza verdient het om te ademen.
Gaza verdient het om te eten.
Gaza verdient gezondheidszorg.
Gaza verdient het om te leven.

PMRS eist dat de volgende acties onmiddellijk worden uitgevoerd ten gunste van de 2,1 miljoen mensen die nog over zijn in Gaza:
1. Eis dat Israël gesanctioneerd wordt en van wapens wordt afgesneden.
2. Eis een onmiddellijk staakt-het-vuren.
3. Eis dat zorg en zorgmedewerkers beschermd worden een recht onder internationaal Humanitair recht
4. Vraag dat zorgmedewerkers hun taken kunnen vervullen een recht onder IHL.
5. Laat ongehinderde hulp toe naar Gaza.
6. We eisen dat het Internationale rode kruis in Israëlische gevangenissen mag komen om toezicht te houden op de behandeling van zo’n 8000 politieke gevangenen, waaronder meer dan 200 zorgwerkers uit ziekenhuizen in Gaza

Bij PMRS geloven we zoveel in gemeenschap dat we sterke relaties hebben opgebouwd in 600 gemeenschappen in Palestina. We danken namens DEZE gemeenschap voor jullie steun. Zie hieronder om te zien hoe jouw donaties ons hebben geholpen om ons werk in Gaza te doen. Je hebt ons geholpen met de financiering van 41 teams in Gaza die basis gezondheidszorg, noodhulp, geestelijke gezondheid en seksuele reproductieve gezondheid bieden.

 

 

 

 

De activiteiten van de PMRS na 7 oktober

 

 

De Palestine Medical Relief Society is in Jabalia kamp.
Het is niet makkelijk om communicatie of informatie te ontvangen van onze teams in het noorden. We waren erg blij met deze foto’s van ons team in het noorden van Gaza, waar onze teams onvermoeibaar hebben gewerkt in gebieden als Jabalya. De helden van onze gezondheidswerkers verdienen bescherming en verdienen toegang tot hun eigen basisrechten zoals voedsel, water en onderdak. Het merendeel van onze medewerkers is met geweld ontheemd en lijdt persoonlijke en professionele verliezen.
Onze teams in #gaza blijven werken onder de meest extreme omstandigheden. Bijna 100% van onze teams zijn nu gedwongen ontheemden, die persoonlijk en professioneel zoveel hebben verloren. Ze blijven werken ondanks het gebrek aan voedsel, slaap en voorraden, terwijl ze vrezen voor het leven van hun patiënten en families. Deze foto’s tonen een van onze teams voor eerstelijnsgezondheidszorg die een kliniek hebben opgezet in een tent.
Bedankt voor jullie voortdurende steun en die van onze donateurs, we kunnen levensreddende zorg blijven bieden voor onze gemeenschappen in Gaza. Stop alsjeblieft niet met pleiten voor een ceasefirenow

bekijk hier de schade aan de faciliteiten van de PMRS door Israelische aanvallen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De cijfers van de oorlog tegen Gaza sinds 7 oktober

 

Hieronder een video met en oproep van Aed Yaghi, directeur van de PMRS in Gaza, voor een staakt het vuren.

 

__________________________________________________________________________

Wat is de Palestinian Medical Relief Society?

Wij kennen de PMRS van werkbezoeken. Het is een onafhankelijke NGO, (niet gelieerd aan Hamas noch aan Fatah), die in Jabalya een groot aantal medische voorzieningen m.b.t. eerstelijns gezondheidszorg, speciale programma’s voor vrouwen en jeugd, mobiele klinieken voor noodsituaties, fysiotherapie en gehandicaptenzorg runt. Hun benadering is niet alleen puur medisch, maar breder en behelst ook aandacht voor hygiëne, sport, kunst en muziek. voor meer info zie ook de website 

Eerder gepubliceerde artikelen over de werkwijze van de PMRS

Revalideren in Jabalya

Dr. Haidar Abd Al-Shafi Kliniek

Situatie in Gaza in 2016 twee jaar na de aanval

Reisverslag Anja Meulenbelt van bezoek aan Gaza in 2016

 

 

Situatie in Gaza direct na de aanval in 2014

Verslag bezoek stichting Kifaia december 2014

Humanitaire malaise dreigt door falende wederopbouw

 

Verslag bezoek Anja Meulenbelt aan Gaza in 2014

zaterdag 20 december

zondag 14 september

Dinsdag 16 september