P1060767

Zo`n vijftig mensen hielden zaterdagmiddag 2 augustus achter het stadhuis in Groningen een wake tegen de oorlog in Gaza. Men vroeg met borden, vlaggen en spandoeken om een onmiddellijke beëindiging van de oorlog in Gaza en om de blokkade van Gaza en de bezetting van Palestina te stoppen. Er is een korte speech gehouden waarin de slachtoffers werden herdacht en er aandacht werd gevraagd voor de internationale verantwoordelijkheid. Hierna zijn de demonstranten in gesprek gegaan met geïnteresseerde omstanders. Het geheel is rustig verlopen.

De opmerkelijkste aanwezige onder de demonstranten was Garbosa een wit paard, vergelijkbaar met het Peerd van Ome Loeks: Groningen voor Gaza.

De wake is georganiseerd door Vrouwen en Mannen in het Zwart en stichting Groningen-Jabalya. Vrouwen en Mannen in het Zwart zet zich in tegen de Israëlische bezetting, de mensenrechtenschendingen en voor vrede in Israël en Palestina. Stichting Groningen-Jabalya zet zich in om de relatie en het begrip tussen de Groningse bevolking en de gemeente Jabalya, in de Gazastrook, te bevorderen.

meer foto’s

Toespraak Johan Feitsma

 

GAZA2014banner (1)