Deze voetbalclub in Gaza City bestaat alleen uit jonge vrouwen. “Er is een groep getalenteerde jonge vrouwelijke voetballers die zeer sportief zijn, dus we besloten een team te vormen”, zegt coach Emad al-Ashi. Ongeveer twee dozijn vrouwelijke atleten sloten zich aan bij het team, dat oefent bij de YMCA in Gaza City. ‘Andere landen hebben voetbalcompetities voor meisjes.’
Hoewel de spelers steun krijgen van hun coach en families, zijn er niet veel vrouwelijke voetballers in Gaza. Dit maakt het onmogelijk om regelmatig tegen andere teams te spelen. “We speelden maar één wedstrijd in Gaza en het was goed. We hebben gewonnen, ”vertelde teamlid Rita Abu Rahma aan The Electronic Intifada. Israëls blokkade van Gaza maakt reizen erg moeilijk. Aya Bseiso, een andere speler, zegt dat het team graag in het buitenland wil strijden, al is het maar vlak over de grens. ‘Misschien zijn we te ambitieus’, zegt Bseiso. “We hoeven niet eens naar het buitenland te gaan, maar laat ons tenminste spelen op de Westelijke Jordaanoever of in Egypte.”
Vorig jaar weigerde Israël de in Gaza gevestigde Khadamat Rafah-voetbalclub toestemming om naar de bezette Westelijke Jordaanoever te reizen voor een Palestijnse cup-wedstrijd. De door de FIFA erkende competitie zou bepalen welk team Palestina zou vertegenwoordigen in de Aziatische Champions League.

Video door Ruwaida Amer en Sanad Ltefa.

bron: the electronis intifada