Op woensdag 11 juni organiseert de stichting een vertoning van de film Where the birds should fly in aanwezigheid van de maakster Fida Qishta

 Plaats: Groenlinks pand Coehoornsingel 87  Groningen

 Vanaf 19.30 uur inloop met koffie en thee,  20.00 uur aanvang film    Toegang: gratis

 Programma:

 -Vertoning film

 -Na de film interviewt journalist Lejo Siepe de maakster Fida Qishta en is er gelegenheid tot vragen en discussie

 

Over de film
Where Should The Birds Fly is de eerste film gemaakt over de Gazastrook door Palestijnen die de realiteit van de Israëlische belegering en de blokkade van deze kleine enclave weergeeft. Het is het verhaal van twee jonge vrouwen, Mona Samouni nu 12 jaar en filmmaker  Fida Qishta 27 jaar.

De film toont de kracht en hoop, de menselijkheid en humor die bloeit onder de bevolking van Gaza. Weinig films tonen zo persoonlijk en krachtig de invloed van moderne oorlogsvoering en sancties op de bevolking.

Over de maakster

Fida Qishta is geboren en getogen in Rafah, Gaza. Ze begon haar film-carrière als bruiloft-videograaf  en al snel begon ze te werken met de internationale mensenrechtenorganisatie Appendice in Gaza en met het documenteren van het dagelijks leven onder bezetting. Haar videoreportages van Operation Cast Lead werden gepubliceerd in de Britse krant The Guardian en in het weekblad The Observer.

Fida richtte The Life -Maker ‘s Centre, in Rafah op. Ze was de manager en leraar van deze gratis voorziening voor 300 kinderen die getroffen zijn door oorlog. Het centrum biedt zorg en begeleiding, is een veilige ruimte om te spelen, en er wordt Engelse les gegeven.

 

 

Mede mogelijk gemaakt door

logo en    image001