open bethlehem

Op vrijdag 11 december vertonen wij i.s.m Palestine Link de film Open Bethlehem een documentaire gemaakt in een tijdsbestek van 10 jaren door de Palestijnse filmmaakster Leila Sansour over de stad Bethlehem ten tijde van de bouw van de Israëlische afscheidingsmuur.

vrijdag 11 december

Plaats: activiteitencentrum de Holm, Folkingestraat 9B, 9711 JS Groningen.

Aanvang: 20 uur; zaal open 19.30 uur. Toegang gratis; een vrijwillige bijdrage t.b.v. de campagne “Open Bethlehem” wordt op prijs gesteld. Na vertoning van de film zal er gelegenheid zijn om met de filmmaakster Leila Sansour in gesprek te gaan. Voertaal Engels

organisatie:

  logogroningenjabalya            logo-palestine-link

________________________________________________________

Toelichting

De film “Open Bethlehem” is een documentaire gemaakt in een tijdsbestek van 10 jaren door de Palestijnse filmmaakster Leila Sansour over de stad Bethlehem ten tijde van de bouw van de Israëlische afscheidingsmuur. Het is een ingrijpend portret van de geschiedenis van de regisseur, de inwoners van Bethlehem en de veranderingen die zij gedwongen worden te ondergaan. Leila was niet van plan om ooit nog naar haar geboorteplaats terug te keren, maar ze liet zich overhalen om voor een paar maanden terug te keren voor het maken van een film over Bethlehem, ook als eerbetoon aan haar overleden vader. Eenmaal bezig weet haar nicht Carol – het laatste familielid dat nog in Bethlehem woont, haar te strikken om niet alleen een film te maken, maar een heel project te starten om de stad te redden. Ze blijft uiteindelijk zeven jaar in Bethlehem. Open Bethlehem is het verhaal van de thuiskomst van Leila naar het beroemdste stadje in de wereld. De film toont de stad over een reeks van jaren in al haar aspecten: schoonheid, maar ook het leven onder de bezetting zoals de veranderingen die de bouw van de muur met zich meebrengt.
Open Bethlehem is echter niet alleen de naam van de film; het is ook een campagne om mensen het verhaal van de stad te (laten) vertellen en de Israëlische regering te stimuleren om de stad weer open en vrij toegankelijk te maken voor bewoners en niet bewoners.

images

klik op plaatje voor info over campagne