10 juli 2014

Niemand wint met nieuwe ronde bloedvergieten

Stichting Groningen-Jabalya kijkt met afschuw naar het oplaaiende geweld in Israël en de Gazastrook. Israëlische en Palestijnse burgers, of zij nou in Israël, of de Gazastrook wonen, hebben recht op bescherming en veiligheid. Geweld lost uiteindelijk niets op: het brengt geen enkele partij duurzame veiligheid en brengt een rechtvaardige oplossing van het Israelisch-Palestijns conflict geen stap dichterbij.

Burgers mogen geen slachtoffer worden van raketaanvallen door Palestijnen op Israël, noch van luchtbombardementen door de Israëlische luchtmacht op de Gazastrook. Iedereen verliest met weer een nieuwe ronde bloedvergieten, stelt het bestuur van Groningen- Jabalya. Een vreedzame en duurzame oplossing in Israël en Palestina kan alleen bereikt worden door een Israëlisch- Palestijns vredesakkoord gebaseerd op internationaal recht. Dat houdt o.a. in de beeindiging van de Israelische bezetting en de creatie van een levensvatbare en onafhankelijke Palestijnse staat.

Stichting Groningen-Jabalya onderhoudt een vriendschapsband met de gemeente Jabalya in de Gaza strook, biedt humanitaire hulp en ondersteunt educatieve projecten in Gaza. De situatie is uiterst precair en men vreest een nieuwe Israëlische landaanval zoals in 2012. Op dit moment vallen er doden en gewonden aan Palestijnse zijde, de meerderheid burgers, door de aanhoudende luchtbombardementen van het Israëlische leger.

Voor steun aan de humanitaire hulp kunt u uw bijdrage storten op bankrekeningnummer NL92 INGB 0006 6876 78 ten name van Stichting Groningen- Jabalya. Wij maken het geld over aan de PMRS, een onafhankelijke Palestijnse NGO, die noodhulp verleent.

voor meer informatie over de aanval zie deze pagina

GAZA2014_jpeg

klik op plaatje voor leesbare versie