Onze partner organisatie waar wij al heel lang geld voor inzamelen heeft naar aanleiding van de Israelische aan val op Gaza een verklaring uitgegeven.

PMRS Verklaring 11 okt 2023

PMRS roept de internationale gemeenschap op om Israël verantwoordelijk te houden voor hun schendingen van de mensenrechten en het internationaal recht. PMRS dringt er bij de internationale gemeenschap op aan om de stopzetting van het geweld in Gaza te eisen en van Israël te eisen dat het zich houdt aan de internationale humanitaire wetten van noodzakelijkheid, proportionaliteit en onderscheid. PMRS roept op tot veilige toegang tot onderdak en ongehinderde toegang voor medische en humanitaire hulpverleners.

PMRS herinnert de internationale gemeenschap eraan dat het ontzeggen van humanitaire toegang een oorlogsmisdaad is. Op dit moment heeft Israël de bevolking van Gaza afgesneden van water, voedsel, elektriciteit en medische voorraden. Helaas is dit NIET de eerste keer.

PMRS herinnert de internationale gemeenschap eraan dat de volgende acties die Israël de afgelopen dagen en de afgelopen 75 jaar heeft uitgevoerd ook oorlogsmisdaden zijn: 1. Onwettige moorden, 2. Collectieve bestraffing, 3. Aanvallen op burgers 4. Gebruik van verboden wapens zoals witte fosfor, 5. Gedwongen verplaatsing en overbrenging van bevolking, en 6. Vernietiging van eigendommen en cultureel erfgoed.

PMRS herinnert de internationale gemeenschap er dringend aan dat er in de Gazastrook 2,3 miljoen mensen wonen. Het is een van de dichtstbevolkte plaatsen op aarde. De bevolking bestaat voor 70% uit vluchtelingen, die in 1948 door Israël werden verdreven, en voor 50% uit kinderen en jongeren. Het ligt al 16 jaar onder een illegale blokkade. Israëlische autoriteiten hebben het zelf gruwelijk omschreven als een “openluchtgevangenis”.

Vandaag de dag zijn er bijna 1000 Palestijnen gedood, waarvan 300 kinderen en baby’s, en 240 vrouwen. Meer dan 5000 mensen zijn gewond geraakt. 250.000 mensen zijn ontheemd en zitten vast op een plek zonder infrastructuur. Meer dan 22.000 huizen zijn verwoest. 10 klinieken en 1 ziekenhuis verwoest. 48 scholen vernietigd.

Zwijgen is medeplichtigheid. Zwijgen is geweld. Zwijgen maakt geen einde aan de voortdurende cyclus van geweld en maakt geen einde aan de illegale bezetting en apartheid. We vragen dat de internationale gemeenschap de verdragen van internationaal recht en humanitair recht, die ons allen zo dierbaar zijn, handhaaft. PMRS staat voor de mensenrechten van iedereen. Wij staan voor gerechtigheid en vrede. Wij staan voor collectieve actie om die rechtvaardigheid voor het Palestijnse volk te bewerkstelligen. We vragen u om ook achter ons te staan en op te roepen tot het beëindigen van de langste bezetting in de geschiedenis.

_____________