Gastcollege 

De strijd om gerechtigheid in Palestina: dilemma’s en perspectieven

door Dr. Mustafa Barghouti

20 november 15.00 uur

Organisatie: Afdeling Grensoverschrijdende juridische studies van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid in samenwerking met de Stichting Groningen-Jabalya Lokatie: Noordamzaal (kamer M.0074), Munting-gebouw, Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, Groningen. Het Munting-gebouw is bereikbaar via het Heymans-gebouw en de Hortustuin aan de  Grote Kruisstraat 2/1, 9712 TS  (zie voor lokatie kaartje onderaan)

Wie is Mustafa Barghouti?

Dr. Barghouti is een prominente Palestijnse arts, activist en politicus. Hij heeft gedurende zijn hele carrière gepleit voor de ontwikkeling van het Palestijnse maatschappelijk middenveld. Hij is mede-oprichter en secretaris-generaal van het Palestinian National Initiative (PNI), een politieke partij die zich inzet voor vrijheid, democratie en gelijke rechten voor het Palestijnse volk. Hij was kandidaat voor het presidentschap tijdens de verkiezingen van 2005 en werd tweede na Mahmoud Abbas. Hij wordt beschouwd als “een man van het volk” en is eén van de meest uitgesproken voorstanders van de geweldloze beweging in Palestina.
Dr. Barghouti is voorzitter van de PMRS (Palestine Medical Relief Society), een onafhankelijke medische NGO. Het PMRS wordt vanuit Groningen ‘financieel ondersteund door de Stichting Groningen-Jabalya. ( www.groningen-jabalya.com )

 

announcement in English