70 Jaar Nakba
Zaterdag 12 mei 2018
Van 13:00 – 18:00 uur
Op en rond het Grotekerkplein, Gebouw De Heuvel, in het centrum en in Citykerk het Steiger

We tellen af naar de Nakba-herdenking op 12 mei in Rotterd Deelnemers aan het samenwerkingsverband ‘Rotterdam voor Gaza’ willen dit jaar markeren met een uitgebreide herdenking en activiteiten rond het thema van de Nakba. We nodigen graag iedereen die met ons mee wil doen uit op zaterdag 12 mei op het Grotekerkplein en in Gebouw de Heuvel. Daarnaast is er een programma in Citykerk Het Steiger. ’s Ochtends zullen er acties in het centrum van Rotterdam zijn.
Ochtend
Voorafgaand aan de centrale opening zullen we ons op gepaste wijze zichtbaar maken in het centrum van Rotterdam. Jongeren van diverse Rotterdamse organisaties bereiden een mars voor in de ochtend om solidariteit te betonen met de Grote mars van de terugkeer in Gaza. De mars zal beginnen om 10:30 uur bij het beeld Ongebroken verzet op het Kruisplein in Rotterdam.
Klik hier voor de mars op Facebook.
Middag
De activiteiten op en rond het Grotekerkplein, in Gebouw De Heuvel en in Citykerk Het Steiger starten om 13:00 uur met een plenaire opening op het Grotekerkplein. Het middagprogramma bestaat uit een variëteit aan sprekers, muzikanten, dansgroepen, dichters, een debat, een tentoonstelling, films en een informatiemarkt. Gedetailleerde informatie over het programma volgt later.

Afsluiting
Om 18:00 uur sluiten we op het Grotekerkplein alle activiteiten rondom de Nakba-herdenking af.

meer info op facebook  en op deze site