Israëlische luchtaanvallen hebben het dichtbevolkte vluchtelingenkamp Jabalya in de Gazastrook getroffen en de eerste berichten wijzen op een groot aantal slachtoffers. De aanval van maandag vond plaats terwijl Israël een grootscheepse luchtcampagne lanceerde tegen doelen in Gaza na een ongekende aanval van Hamas die zaterdag begon.  

Het Palestijnse persbureau WAFA zei dat de aanval een gebied waar de markt gehouden werd trof, “waarbij tientallen doden en gewonden vielen en zware vernielingen werden aangericht”. Het persbureau Reuters citeerde ook het in Gaza gevestigde ministerie van Volksgezondheid dat zei dat de aanval tientallen mensen heeft gedood en verwond. Op beelden van Al Jazeera waren hectische taferelen te zien toen reddingswerkers mensen onder het puin vandaan begonnen te halen.

Een school van de Organisatie van de Verenigde Naties voor Hulpverlening aan Palestijnse Vluchtelingen (UNRWA) werd ook getroffen bij de aanval op het kamp, aldus Youmna ElSayed van Al Jazeera. ElSayed deed verslag vanuit het Al-Shifa ziekenhuis in Gaza City en zei dat er “tientallen” slachtoffers waren binnengebracht, waaronder kinderen. 

bron; Reports of mass casualties as Israeli air attack hits refugee camp in Gaza | Gaza News | Al Jazeera