1_5

Lezing door Esmaralda van Boon over Gaza en de arabische lente

datum:donderdag 19 december

plaats: De beurs, A-Kerkhof Zuid Zijde 4

aanvang: 20.00 uur

toegang gratis

Voorlopig lijkt het erop dat Gaza niet profiteert van de veranderingen in de regio. Integendeeel,  door de machtswisselling in Egypte is de zuidgrens grotendeels gesloten en zijn ook de tunnels grotendeels vernietigd. Omdat ook Israel al zes jaar lang een een soort beleg rond Gaza in stand houdt, komt er bijna niets meer door zowel wat betreft goederen als mensen. De economie is bijna tot stilstand gekomen.  Afgelopen week kwam daar nog een vierdaagse storm met en regen en sneeuw bij met overstromingen en honderden gewonden als gevolg. Zal op termijn het tij keren voor de Gazastrook en haar 1,6 miljoen inwoners?

 

Programma van de avond (Aanvang 20.00 uur)

 

-Introductie bestuurslid Lejo Siepe

introduceert stichting Jabalya en Esmeralda, en besteedt ook aandacht aan de watersnoodramp die nu plaatsvindt in Gaza en de inzamelingsactie die de stichting is begonnen.

 

-Lezing van Esmeralda

 

-Gelegenheid tot stellen van vragen en discussie.

 

Sluiting.  (22.00 uur)

 

Plaats  Huis de Beurs, A-Kerkhof Zuid Zijde 4

 

toegang gratis

n.a.v de watersnoodramp in Jabalya wordt een vrijwillige bijdrage voor medische hulp aan de inwoners van Jabalya op prijs gesteld

 

Wie is Esmaralda van Boon?

Esmeralda van Boon is een Nederlandse arabiste en journaliste, die tijdens en na de “arabische lente” vanuit verschillende landen in het Midden-Oosten verslag deed. Zij werkte voor een groot aantal Nederlandse en Belgische media. In 2012 verscheen haar boek: Vertrouw op Allah, maar bind wel je kameel vast.