Op zondag 19 november om 13.00 uur ben je welkom in de Stefanuskerk bij het Bevrijdingsbos in Groningen voor een bijeenkomst in het kader van de Internationale dag van de Rechten voor het Kind, en specifiek het recht op vrede. Ieder kind heeft het recht om met liefde en in vrede op te groeien. Hier willen wij voor knokken, voor deze kinderen en de kinderen van de toekomst.

De gruwelijke beelden van oorlogen overal ter wereld, het meest recent van de situatie in Israël en Palestina, die onze woonkamers binnenkomen, maken wanhopig en machteloos. We zien beelden van onschuldige kinderen, vol angst en verdriet, velen zijn gewond of gedood. Laten we niet alleen toeschouwers zijn, maar de verbinding zoeken. Laten we dapper zijn en samen het pad naar de menselijkheid bewandelen. Laten we proberen te luisteren naar elkaar zonder meteen de discussie aan te gaan. Laten we onze ideeën over vrede en vrijheid met elkaar delen op 19 november.

We lopen deze zondag gezamenlijk vanaf de Stefanuskerk het Kinderrechtenpad rond om daarna samen vredessoep te eten in de Stefanuskerk. In de kerk is iedereen welkom om zijn boodschap over het thema vrijheid en vrede voor te dragen door middel van poëzie, verhalen, een korte lezing, muziek. De bijeenkomst duurt tot 16.00 uur, opgave is niet nodig.

Om niet alleen met woorden en muziek te knokken voor vrede, maar ook concreet een bijdrage te leveren, gaan alle donaties van de middag naar War Child, een organisatie die zich inzet voor hulp en een beter leven voor kinderen in oorlogssituaties wereldwijd.

De bijeenkomst is geïnitieerd door Stichting Pittig Gekruid met medewerking van Stichting het Bevrijdingsbos en Stichting Groningen-Jabalya.