Op donderdag 7 december is oud correspondent Jan Keulen te gast bij Stichting Groningen-Jabalya. We praten dan met hem over de actuele situatie in Gaza, en zijn herinneringen aan Gaza dat hij vele malen bezocht. In de jaren negentig versloeg hij vanuit Amman onder andere het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Wat maakt de situatie nu anders?

Ga het water van de zee drinken’ betekent zoiets als ‘loop naar de hel’. De Israëlische journalist Amira Hass gebruikte de uitdrukking voor haar boek: ‘Drinking the Sea at Gaza’. Gaza is op het ogenblik inderdaad een hel. Om naar de toekomst te kijken is het belangrijk de geschiedenis te kennen. Hoe gaat het nu verder in Gaza: een historisch perspectief.

Keulen publiceerde in 2022 zijn boek De Oorlog van gisteren. Voor journalistiek die ertoe doet moet altijd een prijs worden betaald. Jan Keulen ervoer dat aan den lijve. Vanaf het moment dat hij als beginnend journalist in 1979 door Spanje als persona non grata werd verklaard. Collega-journalisten werden ontvoerd, ontslagen, gevangen gezet, gemarteld en zelfs gedood. Zelf kampte Keulen met trauma’s en een burn-out, en hij werd beschuldigd van antisemitisme.

Lejo Siepe gaat Keulen interviewen over zijn leven en werk en zijn visie op het mensonterend conflict in Gaza.

Datum: 7 december 2023

Locatie: Groen Links pand Coehoornsingel 87 Groningen

19.30 uur inloop

Aanvang 20.00 uur

__________________________________________

wij zamelen geld in voor onze partnerorganisatie de Palestinian Medical Relief Society

 

Voor direct digitaal doneren gebruik de QR code hieronder