Dringende oproep
Afgegeven door de gemeente Jabalya met betrekking tot de Israëlische agressie tegen de Gaza Strook

Palestijnen worden onderworpen aan een nieuwe, langzame agressie en etnische zuivering. In drie dagen zijn er al meer dan 140 mensen om het leven gekomen (onder wie 25 kleine kinderen en 10 vrouwen). De onschuldige burgers zijn doodsbang aangezien de Israëlische bezetting geen rekening houdt met de eenvoudigste mensenrechten. Met als resultaat tientallen huizen en civiele voorzieningen die worden verwoest. De infrastructuur die al is vervallen als gevolg van de 14 jaar durende belegering van Gaza, is het doelwit van de agressie.

Vanwege de Israëlische misdaden zijn de hulpverleners en dagelijkse diensten van de gemeente Jabalia in een staat van paraatheid met als doel te blijven voorzien in de dagelijkse levensbehoeften zoals water, riolering, verzamelen en overbrengen van vast afval, en het verwijderen van het puin van huizen na bombardementen. Gezien de ernstige schade die aan de basisvoorzieningen en infrastructuur wordt toegebracht tijdens de Israëlische aanvallen wordt de taak van de gemeente dubbel zo groot.

De gemeente Jabalia doet een beroep op alle aanhangers van Palestina die sterk geloven in het Palestijnse recht op bevrijding en op een waardig leven om positief te reageren op de oproep van de gemeente. Dit kan door de gemeente te helpen bij het kopen van de diesel die nodig is om waterputten en rioolstations te laten werken, en om het mogelijk te maken dat de gemeente doorgaat met het uitvoeren van nood- en reddingsoperaties en zodoende de Palestijnse standvastigheid te vergroten.

Gemeente Jabalia Al. Nazlh

 

filmpje van de gemeente Jabalya die brand blust veroorzaakt door de bombardementen 

 

Een voorbeeld van een burger uit Jabalya die slachtoffer werd van de bombardementen

Dit is Rajaa Abulouf. Ze is psycholoog. Een Israëlische piloot heeft haar en haar vier kinderen onder tonnen puin bedolven. De piloot waarschuwde haar van te voren niet toen haar huis in Gaza werd bestookt. Raja werkte als posttrauma support om mensen te helpen die onder psychologische druk staan na de Israëlische agressie van 2014. Ze werkte ook met VN-programma’s voor sociale ondersteuning. Ze was opgeleid als sociologe. Stond bekend als een “goed georganiseerd” persoon, haar vrienden noemden haar daarom de “directrice”.