Freedom Flotillaschip de Handala legt op dinsdag 25 juli aan in de Veerhaven in Rotterdam. De opvarenden van het Noorse schip, protesteren met een vijf maanden durende tocht tegen de blokkade van de Gazastrook. De Handala wordt dinsdagavond 25 juli ontvangen door Rotterdamse vredesactivisten en leden van de Palestijnse gemeenschap in Nederland. In de dagen tot de afvaart op 29 juli zijn er debatten en kinderactiviteiten in de stad. Hieronder de activiteiten op woensdag, donderdag en vrijdag.

Woensdag 26 juli: Paneldiscussie over de effectiviteit van internationaal recht en mensenrechtenverdragen tegen de bezetting van Palestina (voertaal Engels)

Sprekers o.a. Ismail Ziada, Thomas van Gool, Eitan Bronstein Aparicio *

Waar? Wijkpaleis, Claes de Vrieselaan 72 Rotterdam

Hoe laat? 19.30 uur inloop start 20.00 – 22.00 uur 

* voor meer informatie over o.a. de sprekers zie de website: www.rotterdamvoorgaza

Donderdag 27 juli: Freedom Flotilla manifestatie met kinderactiviteiten waaronder workshops: Schilderen, Kinderrechten en Stop motion (je hebt wel je mobiel nodig), voorleesshow en leer Dabke dansen, verder zijn er diverse sprekers en is er een solidariteitsmarkt met Palestijnse hapjes en verkoop Palestijnse producten.

Waar? Grote kerkplein (bij regen in gebouw de Heuvel zelfde locatie)

Hoe laat? 14.00 – 18.00 uur 

_______________________________________________

Vrijdag 28 juli: Rondleidingen op de boot van de Freedom Flotilla de Handala. Opgeven via email: info@rotterdamvoorgaza.nl Spontaan langskomen kan ook.

Waar? Jachthaven aan de Veerhaven in Rotterdam

Hoe laat? 12.00 – 15.00 uur