Op zaterdag 13 september 15.00 uur organiseert de stichting een informatiebijeenkomst met Palestijns activist Mohammed Othman onder de titel 

Gaza: hoe nu verder?

plaats GroenLinks pand
Coehoornsingel 87 Groningen
ontvangst vanaf 14.30 uur

Programma
Korte inleiding met introductie van Mohammed door Jan Keulen,bestuurslid van de stichting

Aansluitend interview met Mohammad over de gevolgen van de oorlog in Gaza, de blokkade, de positie van Hamas en PA, en de rol van BDS

Discussie met de zaal

Einde bijeenkomst rond 17.00 uur

 

Wie is Mohammed Othman?
Mohammed OthmanVan 25 augustus tot 20 september toert Mohammed Othman, een Palestijnse mensenrechten activist, door diverse landen in Europa om mensen bewust te maken van de huidige crisis in Palestina en bespreekt manieren waarop de internationale gemeenschap onderdeel kan zijn van de oplossing.
Mohammed Othman is al meer dan 10 jaar projectmanager en campagne organisator in Ramallah en oprichter en coördinator van diverse NGO’s op de Westelijke Jordaanoever. Als gids heeft hij o.a. voormalig Amerikaans president Jimmy Carter en auteur Naomi Klein rondgeleid op de Westbank. Voor zijn activiteiten heeft hij gevangen gezeten. Op dit moment is hij werkzaam als uitvoerend producent voor de aankomende documentaire Qalqilia met regisseur en producent Adam Abel. Lees meer over dit project op www.qalqilyathefilm.com.
Othmans andere filmwerk betreft o.a. Time Magazine’s “Hoe Palestijnse Bloggers de protesten verslaan in hun eigen gemeenschappen” van filmmaker Leeor Kaufman.
De laatste tijd heeft Mohammed Othman gewerkt als freelance fotograaf en fixer voor verschillende internationale media.

Op deze bijeenkomst zamelen wij geld in voor onze partner de Palestine Medical Relief Society

GAZA2014banner (1)

 

 

De bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door:

image001    logo Stichting De initiatieven    stichting-haella-logo