Voor u ligt het negenenveertigste nummer van de nieuwsbrief. We hebben een interview met Mohamed Azaiza een medewerker uit Gaza van Gisha een israelische mensenrechtenorganisatie die i.h.k.v Shelter City drie maanden in nederland was. Verder een vertaald artikel van Ali Abuninah die de militaire samenwerking tussen nederland en Israel aankaart. Zelfs het geweld in mei is voor nederland geen aanleiding geweest om af te zien van een nauwere samenwerking tussen beide legers. Over dat geweld hebben we een getuigenis vertaald die B’Tselem heeft verzameld onder de naam wordsfailus. Verder een verhaal over de don’t buy into occupation campagne naar aanleiding van een rapport over de betrokkenheid van europese bedrijven bij de bezetting van de Westbank. En die betrokkenheid gaat helaas ver. De bijdrage van het Gaza Center for Media Freedom gaat over het fenomeen influencer dat ook in Gaza opbloeit. En een column van Jan Keulen over de nieuwe muur die Israel heeft gebouwd op de grens met Gaza. Kost wel wat (1 miljard dollar) maar dan heb je ook wat: veiligheid. Tenminste dat denken ze aan Israelische kant. Voor de gazanen is het meer van hetzelfde: gevangenschap zonder einde.

klik op plaatje om de PDF te openen