Van 14 tot 23 oktober brachten 70 internationale activisten een 8 daags bezoek aan Palestina inclusief olijvenpluk uit solidariteit met de Palestijnse boeren. Deze boeren hebben door de situatie vaak veel olijfbomen verloren en bovendien worden ze bij de oogst vaak lastig gevallen door de kolonisten uit de nederzettingen die zich heel vaak in de buurt bevinden van hun olijfgaarden.

Eén van de deelnemers aan de reis was Johan Feitsma, bestuurslid van de stichting en gepensioneerd boer uit Grijpskerk. Hij zal verslag doen, ondersteund door beelden, van de reis die veel indruk op hem heeft gemaakt ondanks het feit dat hij al vaker bij de boeren in het gebied op bezoek is geweest.  In 2002 verbleef hij bijvoorbeeld drie maanden in Palestina als waarnemer namens United Civlians for Peace en bezocht met zijn achtergrond als akkerbouwer veel boeren. In 2014 publiceerde hij zijn verslag van  dit verblijf onder de titel Olijfboom achter de Muur 

 

Lokatie buurtcentrum Poortershoes Oosterweg 13 9724 CA Groningen

 zaal Tweede Kamer

aanvang  20.00 uur zaal open 19.45 uur

Toegang gratis*

*Wij zamelen geld in voor onze medische partnerorganisatie, de Palestinian Medical Relief Society. Een bijdrage stellen wij zeer op prijs.
voor meer info over de PMRS kijk hier
organisatie : Stichting Groningen-Jabalya