Op vrijdag 9 november organiseren wij een avond met journaliste Anna Krijger. Zij is de auteur van het boek Hipsters, baarden, martelaren, ontmoetingen In Israel en Palestina.

In het boek gaat zij op zoek naar kleine persoonlijke verhalen die samen een rijk en genuanceerd beeld geven van het hedendaagse Israël en de Palestijnse gebieden. Ze ontmoet een homoseksuele Palestijn in Tel Aviv, een atheïst in de Gazastrook, een koloniste met een wijnmakerij op de Westelijke Jordaanoever en tal van andere joden, moslims en christenen die allemaal hun eigen visie hebben op het conflict en de bezetting. Anna Krijger wisselt de beschrijvingen van grote actuele gebeurtenissen, zoals de nasleep van de Gazaoorlog van 2014 en de golf van aanslagen in Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever, af met persoonlijke anekdotes. Hoe is het om als journalist en vrouw in het Midden-Oosten te leven? Hoe ervaar je het meest omstreden conflict ter wereld als betrokken buitenstaander?

Anna zal een toelichting geven op de tot standkoming van het boek en haar verblijf in Israel. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie.

 

Over de auteur

Anna Krijger is schrijver en journalist. Zij studeerde arabische taal-en cultuur aan de universiteit van Amsterdam en in Cairo. Zij behaalde een master in Midden-Oosten studies en werkt o.a. voor NRC handelsblad

 

 

vrijdag 9 november

aanvang: 19.30 uur

lokatie: Poortershoes Oosterweg 13 9724 CA Groningen  toegang: gratis*

Organisatie: Stichting Groningen-Jabalya (www.groningen-jabalya.com)
*wij zamelen geld in voor de Palestine Medical Relief Society in Gaza en stellen een bijdrage op prijs