We maken jullie attent op de bijeenkomst ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Vrouwen in het Zwart Groningen op zaterdag 17 september op de Grote Markt.
Zie de bijgaande flyer voor meer informatie en onderstaand persbericht. Uiteraard steunen we dit initiatief en we zullen erbij aanwezig zijn.

Zoals ook in het persbericht staat: we konden dit jaar al tweemaal een bedrag van in totaal € 10.751 overmaken aan de PMRS. Dit dankzij een gestage stroom van grotere en kleinere donaties voor medische noodhulp. Veel dank voor al die bijdragen!
Voor meer informatie: zie onze nieuwsbrief en de actuele informatie op www.groningen-jabalya.com.

Het bestuur van Stichting Groningen-Jabalya

Bert Giskes

Pieter van Niekerken

Betsy van Oortmarssen

Johan Feitsma

Mohsen Harakeh

Jan Jongbloed

Lejo Siepe


Persbericht Vouwen in het Zwart Groningen

De eerste Groningse wake tegen de bezetting van Palestina werd gehouden in 2002. Dit in navolging van wakes van Israëlische en Palestijnse vrouwen, die sinds 1988 in Jeruzalem gehouden worden. Er worden tegenwoordig wereldwijd wakes gehouden in 160 steden.

Al 20 jaar staan we – jong en oud, vrouwen en mannen – op zaterdagen in de oneven weken van 13.00 – 14.00 uur in de Waagstraat. We vragen aandacht voor het geweld tegen de Palestijnen, gevangenneming van kinderen, het vreedzame verzet van de Palestijnen en het gebrek aan reactie van de internationale gemeenschap.

Ook na de laatste bombardementen op Gaza en het criminaliseren van 6 gerespecteerde maatschappelijke en mensenrechtenorganisaties, zoals Defence for Children Palestine, blijven maatregelen van regeringen tegen Israël uit.

Daarom op zaterdag 17 september van 13.00 – 15.00 uur een groot protest met sprekers en muziek op de Grote Markt Groningen. Voor iedereen die vóór een rechtvaardige samenleving in Israël-Palestina is.

Belangrijke medeorganisator van deze dag is de Stichting Groningen-Jabalya, stad en vluchtelingenkamp in Gaza. Groningen-Jabalya heeft ook goede contacten met de Palestinian Medical Relief Society (PMRS), een onafhankelijke organisatie voor medische hulp in Gaza. Dit jaar kon – dankzij de vele donaties van Groningers – al € 10.751 gedoneerd worden. De financiële bijdragen uit Groningen zijn méér dan druppels op een gloeiende plaat: iedere euro voor medische noodhulp telt.