Op donderdag 25 april komt NRC journalist Carolien Roelants op onze uitnodiging naar Groningen. Zij is jarenlang Midden Oosten redacteur geweest bij NRC en schrijft wekelijks in een column over de ontwikkelingen in die regio. Zij zal haar licht laten schijnen op de te verwachte ontwikkelingen wat betreft het Palestijns- Israelisch conflict gezien de andere conflicten in de regio en de invloed die dat heeft op de positie van de Palestijnen. Iedereen is van harte welkom.

donderdag 25 april

lokatie: Het Heerenhuis Spilsluizen 9  9712 NR Groningen

tijd:  19.30 uur  

 

Over Carolien Roelants

Carolien Roelants begon haar journalistieke loopbaan in 1975 als buitenlandredacteur bij het persbureau ANP. In 1977 trad ze in dienst bij de buitenlandredactie van NRC Handelsblad waar ze vanaf midden jaren tachtig het Midden-Oosten behandelde.

In 2000 publiceerde ze het boek ‘Iran achter de Schermen’ en in 2003 samen met Thomas Erdbrink ‘Welkom Amerika, in jullie graf’, over de Amerikaans-Britse invasie van Irak. In november 2013 kwam bij Nieuw Amsterdam ‘Saoedi-Arabië, de revolutie die nog moet komen’ uit dat ze samen met Universiteit van Amsterdam-docent Paul Aarts schreef.

In augustus 2013 ging ze met pensioen. Ze schrijft nog een wekelijkse column over het Midden-Oosten in NRC Handelsblad en NRC Next en is een veelgevraagd spreker over dit thema.

links naar columns van Carolien Roelants

Gaza, een rampgebied dat niet meer te redden is (column van 8 oktober 2018)

Voor de Palestijnen rest maximaal een brokkelstaatje (column van 8 april 2019)