16 oktober avond met kunstenares Ingrid Rollema

Op maandag 16 oktober organiseert de stichting een avond met kunstenares Ingrid Rollema van de stichting Hope. Deze stichting helpt getraumatiseerde kinderen o.a in Gaza om met behulp van kunst de trauma’s te verwerken via het project Open Studio

Maandag 16 oktober

Aanvang 19.30 uur

Lokatie: GroenLinks pand, Coehoornsingel 87, Groningen.

Iedereen van harte welkom Toegang gratis

_____________________________________________________

Onderdelen avond

– een filmpje over het leven in Gaza van  Marsel Loermans

-een kort filmpje van Suzanne Groothuis laat zien wat de stichting doet met de kinderen in Gaza die meedoen met het project Open Studio

Ingrid zal verder vertellen over de huidige situatie in Gaza en over de activiteiten van de stichting van de afgelopen twintig jaar. Ook zal zij ingaan op het toekomst perspectief. In dat kader zal zij ook praten over het project BeeHome waar kinderen uitgedaagd worden in de kampen binnen en buiten de Arabische wereld om kunstwerkjes te maken van materialen die voorradig zijn in de kampen.

________________________________________

Over de missie van Stichting Hope

Wij willen getraumatiseerde en gehandicapte kinderen helpen om een waardevol leven op te bouwen door lessen en therapie vanuit Kunst en Cultuur. Oorlog is van alle tijden en wij verbeelden ons geen wereld zonder getraumatiseerde kinderen. Wij zorgen dat de effecten van oorlog gedragen en verwerkt kunnen worden zodat een waardevol leven mogelijk wordt. Wij willen dit bereiken door kunst- en cultuurlessen in de ‘Open Studio.’

Zie verder  http://www.hope-foundation.nl/

Meer informatie over Ingrid Rollema zie www.ingridrollema.nl

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Tips en aankondigingen

16 oktober avond met kunstenares Ingrid Rollema

Op maandag 16 oktober organiseert de stichting een avond met kunstenares Ingrid Rollema van de stichting Hope. Deze stichting helpt getraumatiseerde kinderen o.a in Gaza om met behulp van kunst de trauma’s te verwerken via het project Open Studio Verder lezen…

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Teken petitie Amnesty tegen illegale nederzettingen

Amnesty International roept op om de petitie te ondertekenen gericht aan onze regering om Israelische produkten afkomstig uit de illegale nederzettingen te boycotten. Een initiatief dat wij van harte ondersteunen. U kunt hier tekenen

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Nieuw nummer van de nieuwsbrief is uit

Het mei nummer van de nieuwsbrief is verschenen klik hier

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

kijktips: documentaires over Israel/Palestina

Op zondag 5 maart zond VPRO Tegenlicht een documentaire uit over de innige samenwerking tussen Israel en Europa op het gebied van veiligheid. Sinds de recente aanslagen in europa wordt er steeds vaker gekeken naar Israel als het voorbeeld van een goede aanpak tegen terrorisme. Daarmee wordt ook het Israelische wereldbeeld sluipenderwijs overgenomen waarin terrorisme vooral als een Islamitisch probleem wordt gedefinieerd. Staat van paraatheid volgens Israel

Verder lezen…

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Steun de Palestijnen als consument

Dat kan op 2 manieren 1. koop producten van Palestijnse boeren.
Kijk hier voor verkoopadressen   en via webshops Propal  en Naar Ramallah 2.boycot Israelische produkten kijk hieronder welke merken het betreft

welke-merken-boycotten-207x300

klik voor grotere versie

 

Waarom boycot?

Anja Meulenbelt legt uit waarom Naomi Klein en anderen de  boycot van Israel bepleiten

kijk ook naar het betoog van Haidar Eid waarom boycot, desinvestment en sancties zo belangrijk zijn.
Lees hier ons protest naar aanleiding van het voornemen van Amsterdam om een stedenband aan te gaan met Tel aviv

Verder lezen…

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail