Oproep burgemeester Jabalya n.a.v. stroomcrisis

Burgemeester Jouda van Jabalya heeft aan buitenlandse overheden een oproep gedaan om zijn gemeente te helpen met de problemen die voortkomen uit de elektriciteitscrisis. De gemeente kan haar taken niet meer uitvoeren en dat bedreigt de gezondheid van de bevolking. De tekst hieronder.

De oproep van burgemeester Jouda van Jabalya

Helaas zorgt de stroomcrisis in de Gazastrook voor verwarring voor onze gemeente. Het bedreigt alle diensten die door de gemeente aan de burgers worden geleverd, omdat ze allemaal afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van elektriciteit, en dat terwijl we op de drempel staan van de zomer. Dit is een noodkreet over een naderende gezondheids- en milieuramp vanwege de essentiele taken die de gemeente heeft als het gaat om het (over)leven van de bevolking.

In het licht van de huidige electriciteitscrisis gebruikt de gemeente benzine als alternatief tijdens de stroomuitval om de waterputten te bedienen voor levering aan de bevolking, en ook om rioolwater over te brengen naar zuiveringsbasins. Daarnaast gebruikt de gemeente de brandstof voor het laten functioneren van vaste afvalstations. Deze taken komen in gevaar omdat als gevolg van de blokkade en de economische en financiele crisis het inkopen van brandstof voor de gemeente zo goed als onmogelijk is.

Het bedienen van de rioleringspompen voorkomt dat hele wijken overstromen en voorkomt ook dat ongezuiverd rioolwater in zee stroomt,  waardoor mensen in de zomer  de zee niet hoeven te mijden om te voorkomen dat er ernstige ziektes uitbreken. Het onvermogen van de gemeente om door te gaan met het aanbieden van deze basisdiensten bedreigt daarmee de gezondheid van de mensen op grote schaal.

 In het licht hiervan doen we een beroep op alle humanitaire instellingen in de Arabische en islamitische landen, met name de gemeenten om in aktie te komen en te helpen bij het inkopen van brandstof om op die manier gezondheidsrampen te voorkomen.

mr. Essam Jouda

burgemeester van Jabalya-Naslah

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Tips en aankondigingen

16 oktober avond met kunstenares Ingrid Rollema

Op maandag 16 oktober organiseert de stichting een avond met kunstenares Ingrid Rollema van de stichting Hope. Deze stichting helpt getraumatiseerde kinderen o.a in Gaza om met behulp van kunst de trauma’s te verwerken via het project Open Studio Verder lezen…

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Teken petitie Amnesty tegen illegale nederzettingen

Amnesty International roept op om de petitie te ondertekenen gericht aan onze regering om Israelische produkten afkomstig uit de illegale nederzettingen te boycotten. Een initiatief dat wij van harte ondersteunen. U kunt hier tekenen

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Nieuw nummer van de nieuwsbrief is uit

Het mei nummer van de nieuwsbrief is verschenen klik hier

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

kijktips: documentaires over Israel/Palestina

Op zondag 5 maart zond VPRO Tegenlicht een documentaire uit over de innige samenwerking tussen Israel en Europa op het gebied van veiligheid. Sinds de recente aanslagen in europa wordt er steeds vaker gekeken naar Israel als het voorbeeld van een goede aanpak tegen terrorisme. Daarmee wordt ook het Israelische wereldbeeld sluipenderwijs overgenomen waarin terrorisme vooral als een Islamitisch probleem wordt gedefinieerd. Staat van paraatheid volgens Israel

Verder lezen…

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Steun de Palestijnen als consument

Dat kan op 2 manieren 1. koop producten van Palestijnse boeren.
Kijk hier voor verkoopadressen   en via webshops Propal  en Naar Ramallah 2.boycot Israelische produkten kijk hieronder welke merken het betreft

welke-merken-boycotten-207x300

klik voor grotere versie

 

Waarom boycot?

Anja Meulenbelt legt uit waarom Naomi Klein en anderen de  boycot van Israel bepleiten

kijk ook naar het betoog van Haidar Eid waarom boycot, desinvestment en sancties zo belangrijk zijn.
Lees hier ons protest naar aanleiding van het voornemen van Amsterdam om een stedenband aan te gaan met Tel aviv

Verder lezen…

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail